tantenpahammarstromsfisk.se

Solokvist?

Publicerad 2017-09-10 16:36:00 i Mat, ensam, mattrend, solo, trend,

Chockar både mig själv och kanske dig med ett nytt inlägg så nära inpå men som sagt, har jag något att skriva så gör jag det.
Varje år håller Food & Friends en "krogspaning" som handlar om vad de nya trenderna inom resturang & hotell världen spås bli.
Alltid spännande och roliga föredrag som vilka stämt väl med hur krog & matvärlden ser ut.
Det är Lennart Wallander som  delar med sig av sina spaningar som varit allt mellan lönnkrogar, vegetariska trender,hantverksmässigmat, minimera matsvinnet,hälsa  och picklande av diverse råvaror till ätbara förpackningar.
Ja du känner väl också igen det mesta? Slagit väl ut...
Så vad ärdet nu som "gäller"? Och det här är vad mina funderingar också gäller den här veckan för det är inte utan jag tycker att den nya trenden som blir känns en smula sorglig.
 
Ledorden detta år är SPEED & SOLO.
Stor satsning gör krögarna på ensamätarna, kanske inte än i Sverige men vem vet? Det kanske kommer?
Jag har och är ibland själv "ensamätare" i synnerhet när man var singel var det mycket trevligare att slå sig ner vid en bardisk och spisa men den nya trenden är att man inte sitter ihop.. Nej man har ett "bord" knappt större än utrymmet du har när du flyger, för få plats med en tidning eller padda är inte bra för ekonomin. Så det är precis så tallriken ryms så du kan äta din mat och försvinna snabbt.
I min värld hade man kanske gjort ett långbord men här ska man sitta helst med ryggarna mot varandra för så lite kontakt som möjligt. Ät & gå!
Ska nu tillägga att detta är som störst i Asien även om det börjar ta form i både London,Amsterdam & Paris. 
Sydkorea är nog landet där det är som mest utvecklat men så jobbar man 14 h per dag, har 2 veckors semester då man oftast arbetar.  Övrig vaken tid tillbringar dom med att pendla till och från jobbet så att äta ensam och snabbt är väl idealiskt. Honbap är då en ensamätande och Honsul för ensamdrickande, det finns till och med namn för företeelsen..
 
En tredjedel av alla biobiljetter som säljs i Sydkorea är singelbiljetter och då har man gjort så att man sitter lite avskilt, bara en 20 cm men för att poängtera att man är "solo"
Det känns så himla sorgligt men är även förknippat med status att göra dessa saker "solo".
 
Soloätandet har visst ökat med 62% på 2 år enligt Open table UK.
Och i Japan finns det till och med Solobröllop... Fråga mig inte hur det går till men det finns...
Nä jag vill allt ha folk med och omkring mig,kanske i synnerhet när man gifter sig?

Ja som sagt, här kommer då även speed in i bilden. Det ska gärna gå fort, för bråttom har vi! Bråttom bråttom...
Får frågan titt som tätt om vi inte ska öppna krog? Mitt skämtsamma svar blir alltid att "Nej för fasen, då måste jag ju ha er hängande här. Bättre för affärerna, välj mat, betala och gå;)!
Nu vet ju ni som är kunder att riktigt så är det ju inte, jag hade gärna sett att du hängt kvar men då blir allt en helt annan sak.. Och vi vill ju jobba med bra mat men vill alla bort från korgen. Sena kvällar & helger. Nej tack!
 
Men bråttom har vi, det har lanserats en dryck, inte proteindryck för dig som tränar eller bantningsdryck utan en dryck som ger dig hela till livsviktiga näringsintag. Allti en flaska för att spara tid!
Kaffetabletter som man tuggar för att få i sig koffeinet. För att vänta på en enkel espresso har vi ju inte tid med?
När blev det så här egentligen?
Hur bråttom får vi ha?
 
Sedan kommer det så klart en del "positiva" saker med det här också, Val-mart lanserar sina nya Pick-upstationer där du kan hämta upp din förbeställda mat, när du vill! Perfekt då behöver man ju inte vara hemma mellan den tiden som maten ska levereras som vi beställt via nätet utan kan jobba i stället?
Men allt blir kanske snart en paradox då företagen vill att robotar ska ta över våra mest basala yrken. Billigare  med en robot som kostar företaget knappa en dollar i timmen än att ha personal. Få sjukskrivningar eller vabbdagar..
Henn-Na är en hotellkedja där du möts av en robot när du checkar in. Snabbmatsrestauranger där du själv beställer via en skärm, maten tillagas av "robotar" för att du sen får hämta maten bakom en förseglad lucka när ditt nummer kommer upp på skärmen...
Så kontentan och min stilla undran blir då,hur bråttom behöver vi egntligen ha om jobben försvinner till "robotar"?
Kommer ha all tid i världen att beställa en cappucino...
 
Men vad vet jag?
Ha en skön kväll säger Pernilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Patrickzoorb

Publicerad 2021-11-22 16:23:25

you could check here [url=http://free-games-download.falcoware.com/]free games download[/url]

Postat av: loreagoflum

Publicerad 2022-04-10 19:13:20

Bitcoin briefly turn high $45,000 active Monday - the devalued since modern Sep - woe hoosier state the first-year a few roger huntington sessions of 2022 from a demand of venture appetency from investors distressed active the Frs modification monetary system line - [url=https://fsmodshub.com/category/obo-vsem/]https://fsmodshub.com/category/obo-vsem/[/url].

On duty Mon at round 4.10 necropsy CET, the cost of the cryptocurrency was thrown 3.3 per fractional monetary unit to about $40,900 (€36,087.ninety-one), half an time period afterwards touch a inferior since Gregorian calendar month halogen $ixl,663.xviii (€34,996.cardinal) - https://fsmodshub.com.

Postat av: WilliamMaymn

Publicerad 2023-05-02 20:58:45

Guys just made a web-page for me, look at the link:
https://assignmentwriterdisquisitionc.eedblog.com/19307375/the-best-side-of-essay-writing
Tell me your prescriptions. Thanks.

Postat av: Dahtauth

Publicerad 2023-06-09 09:30:25

https://pq.hosting/vps-vds-austria-wien

Postat av: Utemia

Publicerad 2023-06-20 11:14:07

https://sobraniemebel.ru/sellout

Postat av: waryTell

Publicerad 2023-06-26 16:27:04

https://cougarslut.com/

Postat av: Nicholebig

Publicerad 2023-07-09 03:35:18


Hello, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I'm trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Postat av: Buy-Soft-Ged

Publicerad 2023-08-22 08:59:27

Good day, I recently came to the Silenius Software Store.
They sell OEM Karelia Software software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=https://silenius.pro/autodesk-media-n-entertainment-collection-2020/]Buy OEM Media N Entertainment Collection 2020[/url], the price difference with the official online store is 10%!!! Tell us, do you think this is a good buy?
[url=https://silenius.pro/autodesk-autocad-design-suite-premium-2020/]Buy OEM Autocad Design Suite Premium 2020[/url]

Postat av: JosephGom

Publicerad 2023-10-26 04:34:26

Real Sex Dating - [url=https://truelovedatinghub.life/?u=2rek60a&o=y548kyb&t=serdat]Click Here[/url]

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pernilla Gillberg

Matvrak på +++23 som äter och dricker oavbrutet.. Äger och driver Hammarströms Fisk i Stockholm sedan 10 år tillsammans med Ulrika Högberg. Världens roligaste ställe i min utsago. Häng på och se vad vi gör där vettja! Väl mött/ Pernilla

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela